HÅKANS ULLEVISUCCÉ

Tankar angående artikeln “Håkan – ett lyft för Göteborg” i dagens GT/Expressen

Under sommaren kokar Göteborg för fullt. Förra sommarens stora events med Gyllene Tider, Robbie Williams, Gothia Cup, EM i damfotboll och årets eventhelger med Summerburst, Kent och inte minst Håkan Hellström som lockade rekordpublik till Ullevi-arenan i Göteborg. Kort sagt, mängder med turister och besökare som njuter av sommaren på västkusten. Staden blomstrar och de stora evenemangen lockar turister ifrån hela världen. Konsumtion av olika tjänster och nöjen ökar, vilket visar att turistnäringen är av stor och viktig betydelse för staden! Hotellen blir fullbelagda och restaurangborden fullsatta.

För att staden skall fortsätta växa och ta emot stora evenemang även i framtiden, måste näringsliv och andra aktörer få våga satsa ytterligare. Sänkning av krogmoms och arbetsgivaravgift för unga, är bara en rad av åtgärder som är av betydelse för jobben och därmed för tillväxten.

Ett stort besökstryck av turister kräver god infrastruktur, boenden, nöjesliv och ökat företagande i hotell- och restaurangbranschen. Om staden skall kunna mäta sig med Stockholm och Malmö krävs hårt arbete. Vi har kunnat läsa i SCB:s rapporter att Göteborg riskerar att halka efter både Malmö och Stockholm i takt med att befolkningstillväxten ökar i dessa städer. Om vi vill behålla våra nyutexaminerade studenter, våra unga och våra kommande barnfamiljer, måste vi se framåt och se nya möjligheter.

Turism i all ära men för att Göteborg skall ha möjlighet att hamna i samma klass som Stockholm, krävs visioner och framåtanda för staden. Bostadsbyggande, företagande, infrastruktur i regionen, möjlighet för krogarna att hålla öppet och god kvalité på stadens studentliv, är sådant som stärker upp Göteborg inför framtiden och ger möjligheter och arbetstillfällen åt våra unga.

Höjning av arbetsgivaravgiften och högt skattetryck för små – och medelstora företag är inte rätt väg att gå för att få städer att växa. Innovationer och fortsatt underlättande för företag att satsa är något som vi måste uppmuntra. För storstadstillväxt!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.