KOMMUNVALET – ETT VIKTIGT VAL!

Den 14 september är det inte bara val till Sveriges riksdag utan också även som bekant val till kommunfullmäktige och landstingsfullmäktige, även kallat regionfullmäktige. I år infaller även folkomröstningen om trängselskatten i Göteborg, samma dag som de allmänna valen.

Kommunvalet är ofta ett val som ibland får mindre uppmärksamhet än riksdagsvalet men är minst lika viktigt – om inte än mer viktigt! Att välja företrädare för kommunen, den instans som ligger närmast medborgarna i Sverige är något som fler borde ägna en extra tanke åt. Kommunen sysslar med frågor som berör invånarna i varje kommun mer än något annat. Skolan, bostadspolitiken, äldreomsorgen, kommunalskatten, trafikfrågor, lokal infrastruktur etc. är områden där de politiska besluten ser olika ut i olika kommuner beroende på kommunstyre.

När Alliansregeringen med Fredrik Reinfeldt innehar regeringsmakten så innebär inte det att alla Sveriges 290 kommuner styrs av Fredrik Reinfeldt, tvärtom så är det mycket varierat.

Alliansregeringen har suttit vid makten i snart 8 år medan Socialdemokraterna med Vänsterpartiet och Miljöpartiet har suttit vid makten 20 år i Göteborg. När väljarna talar om problem på olika områden, allt ifrån den omfattande bostadsbristen i Göteborg till problem inom sjukvården i Västra Götaland så är detta frågor som behandlas av Göteborgs kommun respektive Västra Götalandsregionen.

Detta är något vi ofta glömmer bort men det är ett faktum. Valet till riksdagen är av yttersta vikt men minst lika viktigt är de andra två valen som väljarna har möjlighet att göra den 14 september. Göteborg behöver ett maktskifte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.