1 MÅNAD KVAR TILL VALET!

valaffisch_50x70_frab

Med endast en månad kvar ökar tempot och intensiteten i debatten och det märks allt mer att valet i september kommer att handla om jobben. Det tål att upprepas. Skillnaderna i svensk politik är tydliga och Sverige står för ett viktigt vägval i september. En politik för fler jobb, fortsatta sänkta trösklar för unga in på arbetsmarknaden, ett fortsatt fritt skolval och valfrihet inom vård och omsorg står mot det något oklara rödgrön-rosa alternativet men som under den senaste tiden utkristalliserat sig ytterligare.

Det är lätt att tro att det är politiker som skapar jobb och att det är politiker som garanterar och lovar jobb och utbildning, men så är det inte. Politiker skapar inte jobb och kan inte stå och lova allt åt alla. Politiker kan underlätta för företag att anställa och genom nya beslut förändra utbildningspolitik och underlätta valfrihet för människor. Det är det som Moderaterna och alliansregeringen gör och har gjort sedan 2006 och det vill vi fortsätta med.

Det är inte annat än oroande när man lyssnar till alternativen i svensk politik. Vänsterpartiet som går till val på att förbjuda det mesta, inte minst det fria skolvalet och aktörer inom vården, Miljöpartiet som vill höja skatter och anser att tillväxt inte är viktigt och Socialdemokraterna som vill höja arbetsgivaravgifter och restaurangmoms. Summan av dessa förslag skall alltså ge fler jobb med eller utan tillväxt, och det är långt ifrån ansvarstagande.

Vi vet att i takt med att fler kommit i arbete så har också skatteintäkterna ökat. Vi vet också att 4 av 5 jobb skapas i nya företag och vi vet att många ungdomar tar sitt första jobb inom café- och krogbranschen. Andra incitament som skapat jobb är RUT och ROT-avdragen där många svartjobb blivit vita och där fler utlandsfödda kommit in på den svenska arbetsmarknaden.

Det är således mycket som står på spel i höstens val och flera reformer som gjorts som riskerar att tas bort vid ett maktskifte i riksdagen. Moderaterna och alliansen vill och tänker fortsätta att underlätta för företag att anställa och fortsätta bygga Sverige som står sig fortsatt starkt i Europa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.