Kommunfullmäktige 11 december 2014

IMG_4846   IMG_4851

Torsdagens fullmäktige blev en historia på inte mindre än 13 timmar, med drygt en timmes julbord inräknat. Anledningen till detta var att Sverigedemokraterna vägrade att gå med på valberedningens förslag inför tillsättandet av ledamöter och ersättare i stadens stadsdelsnämnder, facknämnder och stiftelser. Detta eftersom man inte fanns med i förslaget.

Istället för att agera enligt praxis och helt enkelt avstå från att rösta eller bifalla valberedningens förslag, begärde Sverigedemokraterna sluten omröstning till ledamöter respektive ersättare i varje enskild nämnd och stiftelse. Detta drog givetvis ut på tiden och samtliga tjänstgörande 81 ledamöters namn lästes upp inför varje ny omröstning och varje ledamot fick gå och lägga sin valsedel i urnan.

Allianspartierna tillsammans med S, V, MP, F! och VV röstade för valberedningens förslag medan SD med sina 6 mandat röstade för sitt eget förslag. Alliansen och de övriga partierna lyckades på så sätt hålla ute SD från de olika nämnderna och stiftelserna, men det krävdes alltså otaliga vändor till valurnan och många timmar som avslutades kl. 02 natten till fredag.

En lång kväll vi sent kommer att glömma. Jag är stolt över alla som röstade på valberedningens förslag och kämpade in i natten för att stå upp för våra värderingar och avstå från samarbete med Sverigedemokraterna. Hur bilden av SD kommer att se ut efter detta återstår att se, men det man ställde till med i fullmäktige sänker nivån avsevärt.

I och med torsdagens fullmäktige var det också årets sista fullmäktige. I januari fortsätter arbetet och då med alla nytillträdda ledamöter i nämnderna. Jag är glad och tackar för förtroendet att nu ha blivit invald som ordinarie ledamot i SDN Centrum samt som ersättare i Samordningsförbund Göteborg centrum! Övriga nya uppdrag jag fått är som ledamot i Kollektivtrafiknämnden, som är ett regionuppdrag tillsatt av regionfullmäktige Västra Götaland.

Detta innebär även att jag kommer att lämna min post som ersättare i Idrott & Föreningsnämnden samt mitt uppdrag som Medborgarvittne.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.