Kommunfullmäktige säger ja till fortsatt trängselskatt!

Under torsdagens kommunfullmäktige beslutade kommunfullmäktige att trängselskatten kommer att finnas kvar i Göteborg för att klara finansieringen av det Västsvenska paketet.

Flera projekt i paketet är redan i full gång, bl.a. Marieholmstunneln och spårvägen mellan Lilla torget och Järntorget. Att ta bort trängselskatten i det här läget vore att stoppa viktiga satsningar i Göteborg. Att låta staten eller kommunen gå in med mer pengar är inte tänkbart, då dessa redan idag står för stora delar i paketet. Att omförhandla och säga upp avtal med de inblandade parterna är inte heller aktuellt, då det inte heller finns intresse från dessa att stoppa projekt i paketet.

Jag är glad över att Göteborg äntligen kommit ett steg närmre byggandet av västlänken och byggandet av väl behövliga kollektivtrafiklösningar i Göteborg. Detta borde kommit igång för längesedan, med tanke på att staden faktiskt växer. Det är enkelt att märka av att det finns stora problem med framkomligheten i kollektivtrafiken i Göteborg, bara att sätta sig på spårvagnen genom centrala stan under rusningstid.

Västlänken kommer underlätta och avlasta Göteborg. För att finansiera så behövs trängselskatten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.