Kommunfullmäktige röstade Ja till LOV i hemtjänsten

11391135_10153450816327859_7252430699783260739_n
Mattias Tykesson under anförande under kommunfullmäktiges sammanträde i Rikssalen, Kronhuset. Bild: Birgitta Simonsson

Under torsdagskvällen den 11 juni röstade en majoritet i Göteborgs kommunfullmäktige för Moderaternas, Folkpartiets och Kristdemokraternas tilläggsyrkande om att införa Lagen om valfrihet inom hemtjänsten i Göteborgs kommun. Efter en lång debatt och votering stod det klart att förslaget vann stöd med 41 röster mot 39 röster i fullmäktige.

Beslutet är historiskt för Göteborg då den styrande rösgrönrosa minoriteten fick se sig besegrade i den ideologiskt viktiga frågan – frågan om valfrihet för göteborgarna. Beslutet om att införa LOV med början inom hemtjänsten är mycket positivt och något som kommer att förbättra utbudet och kvaliteten i välfärden.

Se mitt premiärinlägg i kommunfullmäktige i debatten om LOV genom att klicka här och sedan vidare till ärende 18. Mitt inlägg kan ses vid 03:45:00.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.