Arbetsstämma och höst

11953001_10155863342060276_3173756938175747261_n

Under helgen 28 – 30 augusti höll Moderata Ungdomsförbundet arbetsstämma i Vänersborg. Efter sommarens hätska debatt på sociala medier kring Moderaternas förslag till ny migrations- och integrationspolitik, så var det så dags att debattera saken i plenum om än i mer nyanserad ton än tidigare.

Delegationen från MUF Göteborg med Pontus Båth och undertecknad i spetsen, valde att yrka avslag på förslaget om att “permanenta uppehållstillstånd skall vara huvudregeln vid beviljad asyl”. Avslagsyrkandet förlorade och stämman valde som förväntat att bifalla förbundsstyrelsens förslag till beslut. Nu väntar partiets ställning i frågan på partistämman i oktober där migrationspolitiken blir en del av allt som kommer att diskuteras.

Övriga viktiga frågor under arbetsstämman var bl.a. försvarsfrågan, där MUF nu har tagit ställning för större försvarsanslag som ett led att uppfylla NATO:s krav om minst 2 % av BNP. Positivt och i helt rätt riktning.

Helgens besvikelse var förslaget om legalisering av prostitution, ett förslag som stämman med en rösts marginal, valde att bifalla.

Tillbaka i Göteborg väntar nu en spännande höst och fortsatt arbete i göteborgspolitiken och partistämma i oktober. I en orolig omvärld är det mer än viktigt att vi börjar se verkligheten och leverera politik för att klara av allt från kriminalitet, bostadsbrist, arbetslöshet, utanförskap, migration- och integrationen som den senaste tiden ordentligt kommit fram i debatten, samtidigt som vi ser de fruktansvärda bilderna på människor som flyr över medelhavet undan krigets Syrien och Afrika.

För att klara av detta så krävs ansvar på alla nivåer. Såväl från FN och EU som från Sverige och regeringen Löfven.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.